Emma Hulleberg

Stresset

  • 22.09.2015, 12:33


Det er mye som skjer om dagen. Skole, eksamener, pendling hver dag fram og tilbake mellom Oslo-Fredrikstad. Venner skal prioriteres, familien skal prioriteres, kjæresten skal prioriteres og det skal ryddes og holdes rent i hjemmet. Jeg vil så gjerne oppdatere dere, få toppkarakter, være en flink student, gå med de riktige klærne, takke ja til alle forespørslene jeg får om å jobbe, trene, spise sunt, få i meg nok mat og legge ut det riktige på alle sosiale medier. Jeg har altfor mye å gjøre. Jeg teller ned dagene til juleferien og ser hvor dårlig tid jeg faktisk har på meg. Jeg skal igjennom enda 7 eksamener før midtveis av desember. Å være student på heltid på en høyskole er ikke lett samtidig som mye annet skjer.

Jeg har virkelig verdens beste familie og kjæreste som hjelper meg, men til syvende sist så står alt på meg. Mamma kan ikke skrive eksamen for meg, kjæresten min kan ikke trene for meg eller ta ansvaret for alle oppgavene som skal gjennomføres hjemme. Jeg trenger å stresse ned, men jeg ser ikke hvordan jeg skal klare det. Det er mange upostede innlegg i arkivet nå. Jeg vet ikke en gang om dette innlegget vil bli postet. Det er bare godt å få tankene ned på "papiret". 

Dette flink-pinke syndromet... Hva er dette egentlig? Hvorfor er vi så opptatt av å skulle klare alt, og få de beste resultatene på alt vi vil gjøre? Hvorfor måler vi hverandre opp og ned hver eneste dag? Jeg har så mange spørsmål, tanker og følelser. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få ut det hele og jeg vet jeg ikke er den eneste som har det slik. Det er mange flere enn man tror. 

Jeg skal ikke si det sikkert, men jeg føler det er blitt tabu å snakke om følelser. Man skal ikke dele for mye og ikke for lite. Jeg vil være en stemme for alle der ute som kanskje er like stresset som det jeg er, men samtidig fører dette med seg enda mer press på skuldrene mine. Jeg snakket med en venninne i går, "slapp av litt, og ta deg en pause" sa hun. Nei det er ikke så lett, dessverre, men gud så deilig det ville vært om det faktisk var det. 


Jeg konkluderer med at jeg trenger flere timer i døgnet. Det er det det er. Dagene er for korte, og jeg har for mye å gjøre. Nå skal jeg ta et lite pust i bakken, ta meg sammen og komme tilbake til meg selv igjen. Jeg satser på at jeg bare har møtt veggen for en liten periode. Det går nok over snart igjen. Ha en fin dag videre, fininger ♥ Stå på og gjør deres beste hver dag. Mer får man ikke gjort.

Emma

#personlig #følelser #tabu #stress

Mailen Natanie - en mammablogg

22.09.2015 kl. 17:15
Skjønner så godt hva du mener. Her går jeg hjemme hver eneste dag, føler meg ubrukelig, tafatt og så liten - vil prestere godt jeg også, vil ta utdanning, jobbe- tjene penger og hjelpe til, men ikke stort jeg får gjort. Man prøver å prestere sitt beste hver dag men et sted sier det stopp og det blir for mye. Vi overarbeider oss selv. Og ungdommer nå til dags har det faktisk utrolig tungt, mens samfunnet presser på og kaller oss late - ikke rart vi har fått dette "flink pike-syndromet" på hjernen i det samfunnet vi lever i.

Håper det blir bedre, Emma. Du er utrolig flink og er sikker på at alle rundt deg er super stolt av alt du får til, men unn deg en pause innimellom - vi er bare mennesker <3
Emma Hulleberg

Velkommen til min blogg :-) Jeg er en jente på 21 år og bor i Fredrikstad. Jeg studerer markedsføring og salgsledelse på Markedshøyskolen. Jeg blogger for det meste om mote, mat, min hverdag og trening. Håper du vil følge min blogg, legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail om du har noen spørsmål. emmahulleberg95@gmail.com

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits