Emma Hulleberg

Alkohol, status og ungdom

  • 15.10.2015, 17:40


Det er noe jeg har tenkt over en del ganger, men bare skyvet tilbake i glemmeboken igjen. Nå klarer jeg ikke holde det inne i meg en dag eller et minutt lengre, jeg sitter i den tidligere nevnte skriveboblen min på toget og bare må få dette ned på "papir". Jeg advarer dere på forhånd. Jeg prøver så godt jeg kan å være konstruktiv, men når det gjelder følelser så jeg jeg helt grønn der. Dette innlegget omhandler #ungdom, #alkohol og #status. Les gjerne videre for å se hva mine tanker er om dette temaet. 

Om dagen holder vi på med vår tredje eksamensoppgave, hvilket omhandler ungdom og holdninger til alkohol i sosiale sammenhenger. Vi skal intervjue de vi ser på som ungdom og i mitt syn er vell det de fra rundt 15-16 og opp i starten av 20-årene. Her om dagen satt vi nemlig to eksamensgrupper rundt bordet og diskuterte dette temaet. Når er det vanlig å begynne å feste? Når er det vanlig å begynne å innta alkohol? Gjør ungdom det i dag av på grunn av egne meninger eller føler de seg presset? En person uttalte seg følgene (ikke ordrett, men med et budskap som dette): begynner du ikke å drikke før du er 18 havner du litt utenfor. Det eneste som dukket opp i hodet mitt var "hva?!", men nå har jeg tenkt meg om litt og jeg har rukket å fordøye denne setningen.. Jeg kjenner flere den dag i dag som velger å ta avstand fra alkohol og jeg er en av dem. Ja, jeg kan ta meg en fest i blant, men det er ikke viktig for meg å ta noen glass hver eneste helg og gjerne tirsdag, onsdag og torsdag også. Jeg syns det er leit. Det er leit at et flertall av unge i dag tenker slik. Jeg skal sette meg ned med en på seksten år om et par dager, jeg lurer på hvordan det er å være 16 i dag. Greit nok jeg er snart 20 så det er ikke så stor avstand mellom oss, men det er fortsatt en enorm forskjell fra jeg var på den alderen. Sånn jeg ser det hvertfall. Det er for eksempel forskjell på de fra byen og de fra bygda.

Helt ærlig syns jeg dette er et vanskelig tema å skrive om, både her på bloggen og i eksamensoppgaven, men mest her i dette innlegget. I går kom jeg over dette leserinnlegget på Si;D hvilket er en fast spalte Aftenposten har i nettavisen. Dette er en fantastisk spalte og jeg håper det er flere enn bare meg som følger med her. Det er flott å kunne følge med på andres meninger også. Denne personen som skriver dette har et poeng. Jenta som skriver dette leserinnlegget får det virkelig fram, hun skriver "man står fast mellom å velge det man vet er riktig for seg selv, og velge det som gjør at du får et sosialt liv" og dette er så sant. Jeg kunne ikke fått sagt det bedre selv om jeg så hadde prøvd til jeg var hundreogti år gammel. Jeg tror vi alle er like og tenker det samme på innsiden, men så er vi alle samtidig like redde for å innrømme at vi ikke vil det skal være et slikt press fordi vi ikke vil miste vår status.. Av den grunn tror jeg mange velger den enkleste veien og bare flyter videre med strømmen og gjør det "alle" andre gjør. Dette er et problem. 

For å være helt ærlig vet jeg ikke helt jeg hvor jeg vil med dette innlegget, jeg bare trengte å få ned følelsene mine. Men er det én ting jeg vet er at jeg sier nei til gruppepress, nei til tvang og nei til uønskede handlinger presset fram av andre! Vær snille mot hverandre og la mennesker få gjøre som de vil. Du kommer INGEN vei med å snakke ned noen for deres valg eller ved å hele tiden bry deg om hva andre gjør. Gjør det du vil og la andre gjøre det de vil. Takk for meg. Vi skrives senere. 

Emma

Ronja og Martine

15.10.2015 kl. 17:42
Helt utrolig bra innlegg, elsker bildene og elsker teksten! Du er veldig flink til å skrive! Håper du får en fin kveld!<3

Hadde satt stor pris på om du hadde sjekket innom vår blogg:)

Emma Hulleberg

15.10.2015 kl. 17:44
Ronja og Martine: Tusen takk :-) Ønsker dere en fin kveld også

Caroline

15.10.2015 kl. 18:16
Veldig bra skrevet, er enig med deg i at presset er alt for stort. Jeg er den siste i vennegjengen på skolen som fyller atten, og det fører til at jeg ofte blir satt litt utenfor på fester på grunn av at hovedfokuset til enormt mange er å drikke seg dritings og få i seg så mye alkohol som mulig. Nå er jeg sytten da, så dette er kanskje litt utenfor temaet du ville fram til i og med at jeg fyller atten snart, men ser hvordan det å drikke/ikke drikke kan føre til litt utestenging i yngre alder også. Utrolig trist, egentlig. Man burde ikke føle seg presset til å gjøre noe man ikke har lyst til, spesielt ikke for å føle at man passer inn i noe man selv vet er dårlig for dem.

Emma Hulleberg

16.10.2015 kl. 12:27
Caroline: Ikke utenfor temaet jeg skrev om i det hele tatt, dette handler om alle aldre. Jeg vet alt om det du sier å være den siste i vennegjengen som fyller år og bli holdt litt utenfor. Det mange glemmer er at man kan ha det like gøy med mindre/ingen alkohol.. Håper flere får øynene opp om dette temaet.
Emma Hulleberg

Velkommen til min blogg :-) Jeg er en jente på 21 år og bor i Fredrikstad. Jeg studerer markedsføring og salgsledelse på Markedshøyskolen. Jeg blogger for det meste om mote, mat, min hverdag og trening. Håper du vil følge min blogg, legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail om du har noen spørsmål. emmahulleberg95@gmail.com

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits