Emma Hulleberg

Studer smart

  • 26.10.2015, 14:43


De fleste som leser bloggen min fast, eller kjenner meg, vet at jeg er en av mange studenter her i landet. Med dette tenkte jeg å dele mine seks beste tips til dere for å studere smart. Nei, det er ikke alltid jeg klarer å følge disse like godt hver eneste dag, men jeg gjør så godt jeg kan. Det er viktig å gjøre så godt du kan og ikke gi opp, for mer enn det, det får du ikke gjort. Eksamen nærmer seg med stormskritt og for mange, slik som meg, har denne perioden allerede begynt. Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele disse tipsene akkurat i dag, du har helt sikkert hørt noen av de tidligere, men det skader ikke å høre de igjen. Repetisjon dere. Here we go, over til dagens tips. 

1. Sett deg gode kortsiktige mål du vet du kan oppnå. Dette er noe av det første jeg gjør for hvert semester. Ja, det er supert å tenke på hva du vil jobbe som når du er ferdig med utdanningen, det er lurt å tenke på framtiden, men aller først bør du tenke på hva du vil oppnå dette semesteret/skoleåret. Sett deg realistiske mål og gå igjennom deg selv. Dette gir meg mengder av motivasjon i perioder hvor det er er tøft og mye å gjøre. Tenk tilbake på målene du satt deg første skoledag, du skal klare det, DU KAN KLARE DET! 

2. Mitt andre tips er å planlegge fremfor å prioritere. Du vil vell helst ikke droppe noe når du faktisk kan få til alt? Planlegg dagene dine, fra mandag til søndag. Og en ting til- ikke les lenge, men ofte. Repetisjon, repetisjon og atter en gang repetisjon. Jeg vet det er kjedelig, men det er det som funker.  

3. Punkt nummer tre på lista er å danne gode vaner. Jeg personlig er et rutinemenneske og får jeg ikke alt til å gå på skinner kan jeg like greit bare legge ned alt jeg har i hendene for så å ikke gjøre noen ting. Jeg må ha en plan og jeg må ha kontroll. Det sies at det tar ca. 8 uker å danne en god vane, er det ikke verdt et forsøk? Det tror jeg. 

4. Vær forberedt til timen!! Viktig. Det blir lettere å delta i diskusjoner i timen, for du skjønner faktisk hva læreren/foreleseren snakker om. Ja og om du så tar feil så er det ikke verdens undergang- da husker du det bare enda bedre til neste gang eller til en prøve. Denne kan jeg skrive under på. 

5. Diskuter og repeter med medstudenter. Still hverandre spørsmål om det er noe dere ikke skjønner. Ingen spørsmål er dumme og du er garantert ikke den eneste som lurer på akkurat dette.

6. Sist men ikke minst: gjør oppgaver. Det er sååå viktig. Det er kjedelig, men det må gjøres. Det er nyttig og lærerikt. Våre forelesere legger alltid ut tidligere eksamensoppgaver eller eventuelle "anbefalte oppgaver" i forkant av eksamener. GJØR DE. Jeg lover at du ikke kommer til å angre etterpå. Dette lærer du mengder av. 

Og dere, husk at det er lov å ta seg en dag fri om alt føles tungt og du ikke ser lyset. Jeg kan godt være den første til å innrømme at jeg gjør det en gang i blant. Det er viktig å ta et pust i bakken. Ha det gøy med venner, ta deg en tur på treningsstudio om det er det du trenger for å koble av. Få litt mosjon hver dag, det øker konsentrasjonen din. Ta vare på deg selv ♥ Håper dette er til hjelp for noen medstudenter der ute, jeg har troen på dere. Har du noen studietips til meg? Del gjerne i kommentarfeltet. 

Emma 

#student #studersmart #eksamen #skole 

Bina

26.10.2015 kl. 16:59
Gode tips! Ha en fin Mandag videre! <3 Ta også gjerne en tur innom bloggen min, det hadde jeg satt stor pris på! :) Klem.
Emma Hulleberg

Velkommen til min blogg :-) Jeg er en jente på 21 år og bor i Fredrikstad. Jeg studerer markedsføring og salgsledelse på Markedshøyskolen. Jeg blogger for det meste om mote, mat, min hverdag og trening. Håper du vil følge min blogg, legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail om du har noen spørsmål. emmahulleberg95@gmail.com

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits