Emma Hulleberg

Ønsker du en billigere hverdag?

  • 16.01.2016, 16:08


Vell, det gjør ihvertfall jeg og derfor har jeg samlet mine beste tips for å kunne oppnå dette. Dere har sikkert hørt disse metodene for å spare penger tidligere, men en påminnelse slår jo aldri feil. Jeg er en ekspert på å bruke penger, det kan jeg godt være den første til å innrømme og derfor har jeg et mål om å kunne klare å følge hvertfall et eller to av tipsene jeg skal dele med dere nå. Delmål dere, små delmål for å kunne nå hovedmålet.

1. Bor du for deg selv eller handler du din egen mat? Prøv å holde deg til å handle inn for en uke av gangen én dag i uken. Det ser kanskje ut som at du bruker ekstremt mye penger der og da, men hvis du regner ut hvor mye penger du bruker i uken på mat så er det kanskje ikke så mye allikevel? 500 kr der og 200 kr der blir mye til slutt.

2. Ikke ta med deg bankkort eller kontanter overalt- da har du heller ikke mulighet for å bruke noe. Dersom en har med penger overalt vil det være tusen ganger lettere å gjøre impulskjøp og kjøpe ting du ikke trenger eller kun ønsker deg der og da.. Dersom du har bestemt deg for å kjøpe noe så tenkt hvertfall igjennom om du virkelig trenger det!

3. Sett deg opp et budsjett for hver mnd. Det trenger ikke være noe fancy, men slik at du har en oversikt over hvilke utgifter du har, hvilken inntekt du har og hvor mye du har igjen til slutt som du kan bruke eller sette på en sparekonto. Dette fører meg dirkete over til neste punkt. 

4. Ha en brukskonto og en sparekonto, kanskje du også skulle opprettet en BSU? Hver gang du får lønn/stipend/lommepenger sett av så mye som du har mulighet til fra brukskonto til sparekonto, 1 kr, 20 kr eller 500 kr- noe er bedre enn ingen ting i lengden. Når du skal kjøpe bolig i framtiden vil du være så glad for at du gjorde dette når du var yngre. 

5. Ta med deg matpakke på skole/jobb! Dette sparer du sååå mye på istedenfor å svi av 50 kr hver eneste dag i kantina eller på butikken. Ouch, denne forskjellen har jeg virkelig merket etter jeg begynte med å ha med mat hjemmefra. Om du har dårlig tid om morgenen slik som jeg så kan du lage lunsjen din kvelden i forveien- den holder seg like fint i kjøleskapet til neste dag. 

Emma

Har du noen gode tips å dele med meg? 

#penger #sparing #økonomi #hverdag #blogg

sparing.blogg.no

30.01.2016 kl. 14:16
Et kjempelurt utgangspunkt for å spare. Jeg skriver en blogg dedikert til temaet, du er velkommen på besøk hvis du ønsker mine tips.
Emma Hulleberg

Velkommen til min blogg :-) Jeg er en jente på 21 år og bor i Fredrikstad. Jeg studerer markedsføring og salgsledelse på Markedshøyskolen. Jeg blogger for det meste om mote, mat, min hverdag og trening. Håper du vil følge min blogg, legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail om du har noen spørsmål. emmahulleberg95@gmail.com

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits